Mirabelle-æble marmelade
Hej bloggen
Vi er igang med oprydning i fryseren og i dette dejlige efterårsregnvejr tænkte jeg det var tid til at lave marmelade. Denne gang:
Mirabelle-æble marmelade
1 kg mirabeller
1 kg æbler
1,5 kg sukker
1 1/2 dl vand
næsten 2 poser gul melatin
Frivilligt: 3 tsk kanel, 2 tsk stødt ingefær, 4 spsk citronsaft.
Mirabellerne skylles og kan enten koges med sten og skal, eller man kan dele dem, tage stenen og skrællen væk, eller kun tage stenen ud. Det samme gælder æblerne.
1. mulighed: Hvis man hverken fjerner skal eller sten (fra både æbler og mirabeller) koges det ved svag varme i en 1/2-1 time og man sier både sten og skal fra, marmeladen får en meget fin i konsistensen.
2. mulighed: Hvis man kun fjerner stenen (fra både æbler og mirabeller) koges det ved svag varme i en 1/2-1 time, herefter kan man vælge at stavblende og/eller si det til en lækker blød konsistens og dermed får alle de gode vitaminer med, som sidder i skallen. Hvis man foretrækker dette er det en god idé at have/handle økologiske æbler og mirabeller.
3. mulighed: Hvis man fjerne både sten og skal koges det ved svag varme i en 1/2-1 time, herefter kan man stavblende og/eller si det, det er dog ikke nødvendigt at si det medmindre man vil have den meget meget fine konsistens.
Når man man har valgt én af de 3 muligheder, har man en fin cremet grød, som nu skal i en gryde og koges op med ca. 3/4 dele af sukkeret, når det har kogt i 5-10 min. herefter blander man den sidste 1/4 del af sukkeret med melatin og de frivillige ingredienser og hældes i den kogende "grød." 3-4 min efter hældes marmeladen på atamonkogte glas.
En god huskeregel
1/2 kg sukker til 1 kg frugt
Der er forskel på hvor modne bær og frugterne er og det kan derfor være der skal bruges mere eller mindre sukker for at få den perfekte smag. Man kan altid smage sin marmelade til om man synes den har den ønskede smag.
Vi er igang med oprydning i fryseren og i dette dejlige efterårsregnvejr tænkte jeg det var tid til at lave marmelade. Denne gang:
Mirabelle-æble marmelade
1 kg mirabeller
1 kg æbler
1,5 kg sukker
1 1/2 dl vand
næsten 2 poser gul melatin
Frivilligt: 3 tsk kanel, 2 tsk stødt ingefær, 4 spsk citronsaft.
Mirabellerne skylles og kan enten koges med sten og skal, eller man kan dele dem, tage stenen og skrællen væk, eller kun tage stenen ud. Det samme gælder æblerne.
1. mulighed: Hvis man hverken fjerner skal eller sten (fra både æbler og mirabeller) koges det ved svag varme i en 1/2-1 time og man sier både sten og skal fra, marmeladen får en meget fin i konsistensen.
2. mulighed: Hvis man kun fjerner stenen (fra både æbler og mirabeller) koges det ved svag varme i en 1/2-1 time, herefter kan man vælge at stavblende og/eller si det til en lækker blød konsistens og dermed får alle de gode vitaminer med, som sidder i skallen. Hvis man foretrækker dette er det en god idé at have/handle økologiske æbler og mirabeller.
3. mulighed: Hvis man fjerne både sten og skal koges det ved svag varme i en 1/2-1 time, herefter kan man stavblende og/eller si det, det er dog ikke nødvendigt at si det medmindre man vil have den meget meget fine konsistens.
Når man man har valgt én af de 3 muligheder, har man en fin cremet grød, som nu skal i en gryde og koges op med ca. 3/4 dele af sukkeret, når det har kogt i 5-10 min. herefter blander man den sidste 1/4 del af sukkeret med melatin og de frivillige ingredienser og hældes i den kogende "grød." 3-4 min efter hældes marmeladen på atamonkogte glas.
En god huskeregel
1/2 kg sukker til 1 kg frugt
Der er forskel på hvor modne bær og frugterne er og det kan derfor være der skal bruges mere eller mindre sukker for at få den perfekte smag. Man kan altid smage sin marmelade til om man synes den har den ønskede smag.
// ida
Kommentarer
Send en kommentar