Ribs gelé

Hej bloggen

Vi har d. 9 oktober og det er snart tid til at komme i julestemning, hehe - nok ikke endnu hvis man spørger de fleste, men jeg er allerede igang og har hørt de første julesange.

Jeg arbejder desuden i Netto Hadsund, og vi satte de første julevare ud i butikken d. 4 oktober - og når man står og pakker 3 borde julevarer ud er det svært ikke at begynde at glæde sig. :)

Vi rydder stadig op i fryseren og vi nærmer os jul, de små kartofler på glas er kommet i butikkerne samt flæskesteg og rødkål, og dertil hører ribs gelé. 

Ribs gelé

1 kg ribs
ca. 2 dl vand
1 pose Geleringspulver til gelé (her kan brugs 1 brev gul/blå melatin)

Til hver liter siet saft: 1 kg sukker, 1/4 atamonpulver eller 1/2 tsk flydende atamon.

Når man har plukket ribsene, sortere man stilkene fra og de vaskes, herefter kan man fryse dem ned i poser. fx 500 g eller 1 kg pr pose. Det er altid en god idé at skrive på poserne så man ved hvad der hvad.

Ribsene koges med vand ved svag varme til bærrene brister. Mosen hænges til afdrypning via. dørslag (kan købes her.) Saften måles og bringes i kog. Sukkeret røres langsomt i, herefter geleringspulveres og geleen koges sagte 5-8 min. til dråberne faldes langsomt fra skeen. Geleen skummes, man tager skummen af med en ske, man tilsætter atamon og hældes i atamonkogte glas.


// ida


Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Mirabelle-æble marmelade

Bedste billigste skraber!

Magnetiske eyelashes - virker det?