Søndag og pulled pork
Hej bloggen
Jeg har ikke skrevet herinde i riiigtig lang tid. Har bare haft travlt med alt muligt andet. Færdig på gymnasiet, efterfulgt af en uge på Roskilde Festival 2016 (fedt program) og ellers bare haft ferie og slappet af, været ved stranden, bagt pandekager på bål, spist 400 is fra Vebbestrup flødeis - hvis ikke du har været der og spist en lækker BILLIG softice, er det helt sikkert et stop værd.
I dag er det søndag og ingen arbejde derfor tid til lidt lækkert mad. Jeg købte en nakkefillet i brugsen på 2,666 g og den står nu i ovnen, og står der de næste 8 timer.
Marinaden til pulled pork:
1 dl eddike (æble eddike, lager eddike, den eddike du nu har til at stå.)
1 dl ketshup
4 store tsk brun farin
1 tsk peber
1 tsk bbq-krydderi (div. chilikrydderi-blandinger, osv.)
1 tsk paprika
30 g salt
Alle ingredienser blandes i en skål, og hældes over kødet. Det letteste er at finde en bradepande og komme nakkefillet i en stegepose og derefter hælde marinaden over kødet inde i posen, så hele marinaden giver smag mens den bager.
En god huskeregel med kød og salt er ca. 1 % af kød.
10 g salt pr 1000 g kød // 10 g til 1 kg kød
Pulled pork har godt af at ligge i marinaden en nat over, og derefter 12 timer i ovnen ved svag varme.
Hvis ikke man har så meget tid, kan man dog sagtens gøre det på mindre tid, men 7 timer er minimum.
Det er vigtigt at have et termometer, da det gælder om at nå en temperatur mellem 93-95 celsius grader så de gode fedtmarmoreringer smelter.
Termometer indsættet midt i kødet, gerne et godt stykke ind i kødet, for at få den rette temperaturmåling. Stegeposen skal helst ikke lukkes helt, ellers er det nødvendigt at klippe eller stikke små huller i posen, så lufttrykket kan udlignes.
Man vælger helt selv tilbehør, dog er en klassisk pulled pork burger aldrig til at tage fejl af. Pulled pork, burgerboller og coleslaw, hvis man ønsker det kan man sagtens servere bagte kartofler hertil. Burgerbollerne er i dette tilfælde købt, man kan sagtens bage selv.
Coleslaw kan laves på mange måder, her er en lidt sundere udgave
1 dl A-38
1/4 dl mayonnaise
1 spsk hvidvinseddike
1 1/2 tsk sukker
2 tsk salt
2 stk gulerødder
1/4 hvidkål
God fornøjelse :)
Jeg har ikke skrevet herinde i riiigtig lang tid. Har bare haft travlt med alt muligt andet. Færdig på gymnasiet, efterfulgt af en uge på Roskilde Festival 2016 (fedt program) og ellers bare haft ferie og slappet af, været ved stranden, bagt pandekager på bål, spist 400 is fra Vebbestrup flødeis - hvis ikke du har været der og spist en lækker BILLIG softice, er det helt sikkert et stop værd.
I dag er det søndag og ingen arbejde derfor tid til lidt lækkert mad. Jeg købte en nakkefillet i brugsen på 2,666 g og den står nu i ovnen, og står der de næste 8 timer.
Marinaden til pulled pork:
1 dl eddike (æble eddike, lager eddike, den eddike du nu har til at stå.)
1 dl ketshup
4 store tsk brun farin
1 tsk peber
1 tsk bbq-krydderi (div. chilikrydderi-blandinger, osv.)
1 tsk paprika
30 g salt
Alle ingredienser blandes i en skål, og hældes over kødet. Det letteste er at finde en bradepande og komme nakkefillet i en stegepose og derefter hælde marinaden over kødet inde i posen, så hele marinaden giver smag mens den bager.
En god huskeregel med kød og salt er ca. 1 % af kød.
10 g salt pr 1000 g kød // 10 g til 1 kg kød
Pulled pork har godt af at ligge i marinaden en nat over, og derefter 12 timer i ovnen ved svag varme.
Hvis ikke man har så meget tid, kan man dog sagtens gøre det på mindre tid, men 7 timer er minimum.
Det er vigtigt at have et termometer, da det gælder om at nå en temperatur mellem 93-95 celsius grader så de gode fedtmarmoreringer smelter.
Termometer indsættet midt i kødet, gerne et godt stykke ind i kødet, for at få den rette temperaturmåling. Stegeposen skal helst ikke lukkes helt, ellers er det nødvendigt at klippe eller stikke små huller i posen, så lufttrykket kan udlignes.
Man vælger helt selv tilbehør, dog er en klassisk pulled pork burger aldrig til at tage fejl af. Pulled pork, burgerboller og coleslaw, hvis man ønsker det kan man sagtens servere bagte kartofler hertil. Burgerbollerne er i dette tilfælde købt, man kan sagtens bage selv.
Coleslaw kan laves på mange måder, her er en lidt sundere udgave
1 dl A-38
1/4 dl mayonnaise
1 spsk hvidvinseddike
1 1/2 tsk sukker
2 tsk salt
2 stk gulerødder
1/4 hvidkål
God fornøjelse :)
// ida
Kommentarer
Send en kommentar